Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a participat marți la București la Ministerul Transporturilor la o întâlnire cu miniștrii Transporturilor, Lucian Bode, al Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, pe tema „Lansarea și accelerarea proiectelor de infrastructură rutieră din zona Moldovei”.
Edilul a precizat că Asociația Moldova se Dezvoltă, din care face parte și municipiul Suceava, este acceptată ca partener oficial în privința stabilirii strategiei infrastructurii rutiere în Zona Moldovei pentru Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) .
„Am susținut proiectele majore pentru Suceava, respectiv:Drum de Mare Viteză Ploiesti-Buzau-Focșani-Pașcani -Suceava-Siret, cu posibilitatea transformării in autostradă; Autostrada A 8 Ungheni-Iași-Târgu Neamț-Târgu Mureș.
-Drum de mare viteza Baia Mare-Suceava.Toate proiectele pot fi realizate pe fonduri europene nerambursabile.Am cerut celor trei miniștri să demareze cât mai urgent aceste proiecte vitale pentru zona Moldovei”, a precizat Ion Lungu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here