Pregătiri de iarnă, în municipiul Suceava. Primarul Ion Lungu a inspectat joi dimineață baza cu utilaje de deszăpezire a DIASIL. Ion Lungu a fost însoțit de viceprimarul Lucian Harșovschi.

Ion Luncu a trecut în revistă utilajele de intervenție pentru deszăpezire și îngheț ale firmei DIASIL, firmă care asigură aceste servicii de deszăpezire în municipiul Suceava.
Edilul a declarat că sunt pregătite pentru intervenție 33 de utilaje cu plug, din care 30 pentru străzi, 3 pentru trotuare și 2 încărcătoare frontale.

De asemenea, pentru perioada iernii sunt pregătite și materiale antoderapante: 1.200 tone de sare și 250 tone de nisip.
Ion Lungu a precizat că această cantitate reprezintă stocul pentru 3 luni de zile.

Ion Lungu a precizat că, începând cu 15 noiembrie, va funcționa în cadrul Primăriei municipiului Suceava Comandamentul de Iarnă.

”Încă o dată spun, firma DIASIL este o firmă serioasă colaborăm de atâția ani de zile și niciodată nu am avut pe timp de iarnă. Noi deja la Primărie de pe data de 15 noiembrie vom avea serviciu de permanență.

Suntem pregătiți pentru prima zăpadă, pentru primul îngheț. Știți că eu glumesc întotdeauna cu domnii de la Diasil și rămâne de văzut cine e mai credincios. Ei de abia așteaptă să vină zăpada noi ne rugăm să mai întârzie. Dar o să vedem, Dumnezeu hotărăște până la urmă. Până acum am avut câștig de cauză întotdeauna.

Important e să fim pregătiți și acest lucru se întâmplă astăzi, aici, la firma Diasil. Vreau să le mulțumesc celor de la Diasil pentru efortul pe care l-au făcut, seriozitatea de care dau dovadă. Evident că e o perioadă grea! Am făcut și noi un efort luna asta și le-am dat 1,2 milioane de lei tocmai în ideea de a face stocuri de sare și nisip și tot ceea ce trebuie pentru această perioadă de iarnă. E o perioadă mai delicată la nivel de economie, de Primărie, mai sunt plăți restante. Este o realitate, nu ne ascundem, dar sperăm să facem eforturi în așa fel încât să nu fie nici o sincopă în ceea ce privește serviciile de deszăpezire și intervenții la îngheț”, a declarat Lungu.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a făcut un apel către șoferii din oraș să aibă mașinile echipate de iarnă:
”Fac un apel la suceveni să-și echipeze mașinile corespunzător și atunci când ninge abundent să știe clar că întâi intervenim pe bulevardele principale pe străzile care adună fluxul de trafic și ulterior pe străduțe”

Oferta SAVCOM 11-17 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here