Ion Lungu spune că există riscul ca municipiul Suceava să intre în carantină în luna decembrie dacă nu se limitează infecția cu noul coronavirus. Declarația a fost făcută miercuri, în contextul în care rata infectării cu COVID-19 crește în Suceava de la o zi la alta.

Ion Lungu a făcut un apel un apel disperat către suceveni să respecte cu stricteze normele de prevenire ale infecției cu noul coronavirus pentru ca incidența cazurilor la mia de locuitori să scadă. Edilul a precizat că va face tot ce îi stă în putință pentru a limita răspândirea infecției și va dispune măsuri, cu riscul de a fi înjurat pe rețelele de socializare. Acesta face un apel către suceveni să poarte masca de protecție, pentru că este o chestiune de viață și de moarte.

”Marți am ajuns la 3,31 cazuri active la mia de locuitori. Dacă vom continua așa avem toate șansele să ajungem la începutul lunii decembrie la 6 cazuri active la mia de locuitori, când se poate pune problema de intrare în carantină conform precizărilor făcute de Departamentul pentru Situații de Urgență la nivel național. Fac un apel din nou la dumneavoastră să respectăm regulile purtatul măștii în primul rând în spații închise deschise pe stradă în spațiile aglomerate în birouri să păstrăm distanța socială și igiena personală. Cu riscul de a deveni insuportabil de a fi înjurat pe rețelele de socializare, voi face tot ce pot să limităm răspândirea acestui virus și nu în ultimul rând să salvăm cât mai multe vieți omenești. Pierdem oameni dragi în orașul nostru aproape în fiecare zi și niște iresponsabili mă trimit la Constituție că nu respectăm drepturile și libertățile cetățenilor. Aici discutăm de viață și de moarte. Vă implor dragi suceveni să respectăm regulile să ajutăm indirect cadrele medicale din spital care sunt epuizate în urma bătăliei pe care o duc cu acest virus nemilos de peste jumătate de an. Doamne ajută-ne să trecem această perioadă grea această cumpănă din viața orașului nostru”, a este apelul primarului Sucevei, Ion Lungu.

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here