Jandarmeria Suceava susține că la protestul de la Rădăuți s-au folosit gaze lacrimogene din cauza unor persoane recalcitrante. De asemenea, jandarmii spun că nu ei, ci unul dintre protestatari a aruncat o petardă către forțele de ordine.

O persoană ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale în urma incidentelor de la Rădăuți, de sâmbătă seară.

„În jurul orei 19:05, un protestatar s-a urcat pe o mașină şi, la solicitarea forţelor de ordine, a refuzat să coboare. Doi jandarmi au intervenit și l-au dat jos de pe maşină, iar pe timpul acţiunii, câţiva protestatari s-au grupat în jurul celor doi jandarmi. Pentru a permite celor doi jandarmi să revină în dispozitiv, echipa trimisă în sprijin a fost nevoită să folosească spray-ul iritant lacrimogen.

Pe timpul acestei acţiuni, un protestatar a aruncat o petardă către forţele de ordine, o persoană participantă la protest fiind rănită. Aceasta a fost preluată de un echipaj S.A.J., care i-a acordat îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol.

Cei doi bărbaţi implicaţi în acest incident (cel care a folosit petarda şi cel care s-a urcat pe maşină) au fost identificaţi de forțele de ordine, urmând a se lua măsurile legale”, se arată într-un comunicat al IJJ Suceava.

Oferta SAVCOM 24-30 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here