Președintele României, Klaus Iohannis, va participa miercuri dimineață, la invitația lui Gheorghe Flutur, la inaugurarea Ambulatorului integrat de specialitate al Spitalului Județean Suceava. Investiția se ridică la aproximativ 6,5 milioane de euro, aparatura modernă fiind finanțată de Consiliul Județean Suceava în cea mai mare parte și de Spitalul Județean. Noul ambulator de la cea mai importantă unitate spitalicească din județ s-a realizat într-un an de zile. Suprafața clădirii este de 4.100 de mp, aici urmând a funcționa cabinete de specialitate pentru 24 de secții ale SJU Suceava.
„Inițial a fost asigurată finanțarea din banii Consiliului Județean Suceava și cu cei ai Spitalului Județean Suceava, iar la finalul anului trecut a fost acceptat la plată integral pe fonduri europene, pe Programul Operațional Regional 2014-2020. Dotarea este de ultimă generație”, a precizat Gheorghe Flutur.
Președintele CJ Suceava a explicat că era necesară această investiție pentru că în ultimii ani, la ambulatoriul existent, care funcționa pe o suprafață de doar 800 de mp, veneau din ce în ce mai mulți pacienți, numărul acestira apropiindu-se de 200.000 de pacienți anual.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here