Ludovic Orban declară că alegerile parlamentare nu vor crește riscul de răspândire a noului coronavirus dacă se respectă măsurile impuse de autorități. Declarația a fost făcută la Suceava, unde vineri premierul a participat la ivestirea în funcții a președintelui CJ Suceava – Gheorghe Flutur și a primarului Ion Lungu.

Ludovic Orban a declarat chiar în ziua în care România a raportat peste 5000 de cazuri de COVId-19 că alegerile din 6 decembrie nu ar crește riscul de răspândire a virusului. Premierul a invocat părerile specialiștilor.

„Din punctul meu de vedere, şi nu numai al meu, ci punctul de vedere al multor specialişti, organizarea de alegeri nu creşte riscul de răspândire a virusului în condiţiile în care sunt respectate regulile stabilite de autorităţi. (…) Candidaţii şi echipele de campanie au obligaţia să poarte măşti, să asigure transmiterea materialelor de asemenea natură încât să reducă riscul de infectare”, a explicat Ludovic Orban.

Acesta a participat vineri la investirea în funcția de președinte al CJ Suceava a lui Gheorghe Flutur. Cu această ocazie, Flutur a declarat:

„A fost o lecție de viață și v-o spune un om cu experiență în politică. O atitudine excepțională a sucevenilor, care au arătat că au maturitate politică, știu să analizeze. În primul rînd, au contat faptele mele și ale echipei și mai puțin atacurile din ultimele luni ale acestei nedorite pandemii. Sigur, poate că unii și-au făcut unele calcule cu pandemia. Sucevenii știu să aleagă fapte concrete realizate și programe serioase”.

După ce a făcut o scurtă plimbare prin centrul Sucevei, premierul a ajuns la Primăria Suceava, acolo unde primarul Ion Lungu și consilierii locali au fost investiți în funcții pentru noul mandat.

”Sunt emoționat ca la primul mandat”, a mărturist Ion Lungu. Acesta a spus audienței: ”Suceava este unul dintre puținele orașe verzi ale României. Avem transport electric, avem cele mai moderne autobuze electrice. Suntem primul oraș din țară cu transport electric integral. Suntem singurul oraș din România care se încălzește cu biomasă și avem un sistem de iluminat public tip led. Am curajul să spun că Suceava merge pe un drum bun. Următorul mandat va fi o provocare pentru mine dar am convingerea că voi duce la îndeplinire ceea ce am promis în platforma electorală a PNL dar și a celorlalte partide unde sunt proiecte bune. Vrem să fim un oraș de tip smart city, european, modern”.

Oferta SAVCOM 5-9 Mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here