foto:Ar

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge în acest an și la Suceava. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava-Neculai Barbă.

După o pauză de un an, Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim la Suceava pentru ca ea să ajungă în bisericile și mănăstirile Bucovinei în Noaptea de Înviere. Totul cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

O delegație a Patriarhiei Române va aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim la București iar apoi o aeronavă în care se vor afla delegați ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților o va aduce și la Suceava. Preoții vor putea lua Lumina Sfântă de pe Aeroportul Ștefan cel Mare pentru ca apoi să fie împărțită credincioșilor prezenți la slujba de Înviere.

”Lumina Sfântă va fi adusă din nou la Suceava, după o pauză de un an, în condițiile în care în 2020 acest lucru nu a fost posibil având în vedere restricțiile impuse la acea vreme ca urmare a pandemiei de coronavirus. Se continuă, astfel, inițiativa președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. În anul 2009, Lumina Sfântă a fost adusă la Suceava direct de la Ierusalim. Noi am finalizat discuțiile în ceea ce privește pregătirile pe Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava. Restricțiile aflate în vigoare la această dată permit aducerea Luminii Sfinte, în condițiile impuse de normele în vigoare și cu respectarea tuturor regulilor specifice situației pandemice actuale”, a declarat marți Neculai Barbă.

Lumină Sfântă

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here