Lucrările la magistrala de gaz Pojorâta-Vatra Dornei se derulează în ritm rapid și este posibil ca investiția să fie finalizată înainte de termenul din contract – al doilea semestru al anului viitor. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a fost joi în inspecție pe șantierul respectiv. Gheorghe Flutur a explicat că într-o singură lună s-au construit peste trei kilometri din această magistrală de gaz.

Magistrala de gaz va avea o lungime de 26 de kilometri. Investiția este finanțată de Guvernul României, prin Transgaz și se ridică la 16 milioane de lei.

„S-a lucrat deja în această zonă grea, forestieră. Aici a fost nevoie de două hotărâri de Guvern pentru scoatere terenul din circuitul forestier pe o perioadă de timp. Numai că au fost chinurile facerii pentru acest proiect. Mulți au promis. În primul meu mandat de președinte de Consiliu Județean s-a finanțat de la Frasin spre Câmpulung Moldovenesc, până la Pojorâta. Și acum municipiul Câmpulung are gaz metan. Nu s-a mai făcut nimic o bună perioadă de timp, iar anul acesta, în luna martie, Guvernul nostru a dat două hotărâri pentru a da liber la acest traseu. Este o investiție pe care o așteaptă dornenii de mult și din acest motiv am ținut să vin aici cu primarul de Vatra Dornei, Ilie Boncheș și să-l felicit pentru demersurile făcute. Am fost mereu alături de el, dar au fost multe demersuri făcute ca să ajungem la această fază. Domnule primar, mă bucur că sunteți alături de mine și vă felicit pentru încăpățânarea cu care ați luptat alături de mine pentru ca în sfârșit să ajungă gazul metan la Vatra Dornei și nu să fie o poveste așa cum a fost pentru mulți alții”, a declarat Gheorghe Flutur.

Oferta SAVCOM 5-9 Mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here