Premierul Florin Câțu a anunțat joi seară noi măsuri de relaxare de la 1 iunie. Restricțiile se ridică în totalitate pentru românii vaccinați împotriva COVID cu ambele doze.

Printre măsuri de relaxare: se vor putea organiza nunți, botezuri sau mese festive – cu maxim 70 de persoane la exterior și maxim 50 de persoane în interior.

Organizatorii trebuie să asigure distanțarea la 2 metri pentru fiecare persoană. Masca de protecție va fi obligatorie dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mie.

Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanți dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană.

În ceea ce privește activitățile culturale, participarea crește de la 500 la 1.000 persoane, pe baza de vaccin, test sau dovada vindecarii
Organizatorul poate face evenimente de peste 1.000 persoane dacă toți particicpanții fac dovada vaccinării.

Locurile de joacă pentru copii se vor deschide la interior, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și dacă părinții sau însoțitorii fac dovada vaccinării.

Organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în spații închise sau deschise va fi permisă cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Spectatorii acestor competiții trebuie să fie complet vaccinați sau să prezinte un test PCR.

Sălile de sport vor putea funcționa la capacitate de 70% din capacitatea spațiului fără mască de protecție.

Restaurantele se deschid la interior și vor putea primi clienți la 70% din capacitate. Administratorul poate permite accesul până la 100% din capacitate dacă persoanele fac dovada vaccinării și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Va crește gradul de ocupare a spațiilor de cazare de la mare. Acestea vor putea fi ocupate în proporție de 85%. Toate hotelurile din județul Constanța pot primi clienți și la capacitate maximă dacă toți clienții sunt complet vaccinați.

Obligativitatea purtării măștii de protecție la locurile de muncă în spații închise, unde își desfășoară activitatea maxim 5 persoane, nu va mai fi în vigoare, cu condiția ca acestea să fie vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau a altor lucrători, rămânând obligatorie în toate spațiile închise comune.

.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here