Medicul care a făcut mărturisiri emoționante din iadul de la Suceava a acordat prin skype un interviu. Căpitanul medic Mărginean Mihai Alexandru vorbește despre situația de la Spitalul Județean Suceava, despre cum inclusiv militarii au fost depășiți de ceea ce au găsit și despre lupta cu inamicul nevăzut – COVID-19. Anestezistul care dă o mână de ajutor colegilor suceveni ne spune că militarii sunt alături de noi și că împreună vom reuși până la urmă să câștigăm acest război. VEZI VIDEO!

“Cum se vede terapia intensivă prin ochii unui pacient?
Un om care stă în pat cu o mască de oxigen și peste masca de oxigen cu o mască chirurugicală. Simte că nu are aer, îi este ba cald, ba frig, poate îi este foame. Nu are aer nici măcar să mănânce. Nu poate să își dea jos masca de oxigen. Și în jurul lui se plimbă oameni îmbrăcați în combinezoane albe, fără față, cu niște ochelari aburiți, cu niște viziere. Nu are cum să fie altfel decât o imagine absolut înspăimântătoare. Și acești oameni, din punctul meu de vedere, sunt eroi. Rezistă și ei cum pot. Eu am datoria să încerc să-i ajut. De asta am fost chemat aici, de asta am ales meseria asta. Am trecut prin aceeași suferință împreună. Noi doi, eu și pacientul. Martori și parteneri în aceeași luptă. ”
– Interviu prin Skype cu căpitan medic Mărginean Mihai Alexandru – specialist ATI, detașat în prima linie la Spitalul Județean Suceava.

Oferta SAVCOM 25 - 31 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here