Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava din cauza condițiilor meteo nefavorabile aproape 14.500 de consumatori au rămas fără curent electric.

În perioada 05 februarie, ora 14.00 – 06 februarie, ora 8.00, la nivelul județului Suceava au fost emise trei avertizări de fenomene meteo- hidrologice periculoase, din care un cod portocaliu de intensificări ale vântului, ninsoare viscolită și vizibilitate redusă, respectiv două coduri roșii de viscol puternic și vânt cu rafale însemnate la cote de peste 1800 metri.

În perioada menționată, DelGaz Grid a intervenit cu peste 18 echipe operative ( inclusiv cu sprijinul ISU prin mobilizarea unui echipaj cu autoșenilată) pentru remedierea unor avarii la instalația electrică din județul Suceava (unitățile administrativ teritorialeCoșna, Salcea, Baia, Dumbrăveni, Ulma, Vatra Dornei, Dorna Arini, Stroiești, Salcea, Pojorâta, Suceava, Calafindești, Șerbăuți, Panaci, Straja, Siret, fiind contabilizați 14.235 consumatori nealimentați.

Joi, la ora 06.00, DelGaz Grid a comunicat faptul că un număr de 66 de consumatori au rămas nealimentați, în acest sens acționându-se în continuare cu patru echipe operative în teren.

În urma avertizărilor meteo- hidrologice valabile în județul Suceava, ISU Bucovina al județului Suceava a intervenit la: o defrișare de arbori căzuți pe magistrala 502 Câmpulung Moldovenesc- Ilva Mică, în comuna Coșna și în sprijinul echipelor DelGaz Grid cu autoșenilata, pentru remedierea unor defecțiuni la un post de transformare nealimentat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here