sursa foto: Evenimentul Zilei

„Teatrul și filmul românesc au pierdut un nume si un chip de referinţă, cel pe care generatii întregi de spectatori si telespectatori l-au asociat zeci de ani cu personajele marii noastre actrite”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, la moartea celebrei actriței. Trebuie spus că ministrul Culturii este un împătimit de teatru și chiar a cochetat cu actoria.

„Anunțul medicilor de la Spitalul Sfântul Spiridon ne afectează pe toți. Anul acesta devine tot mai aspru cu noi și ne răpește oameni dragi, oameni care au scris istorie în România. Draga Olteanu Matei este unul dintre ei și e dureros că trebuie să ne luăm rămas bun. Am crescut urmărind rolurile sale, ne-am bucurat de interpretarea sa, am râs și plâns împreună. Să nu uităm nici o clipă să ne cinstim valorile. Dumnezeu să o odihnească!”, a transmis Bogdan Gheorghiu.

Pentru contribuția adusă teatrului și cinematografiei românești, Draga Olteanu Matei a primit numeroase premii, titluri și diplome. În 2002, i-a fost acordată distincţia Ordinul Naţional „Steaua României” de către Preşedinţie, iar în 2014 i-a fost înmânat Ordinul „Coroana României” în grad de Ofiţer, de către principesa Margareta. Din anul 2011 are o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti.
Ministerul Culturii a omagiat-o la Ateneul Român, în ianuarie 2018, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale.

Născută la Bucureşti, în 1933, Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1956, si a facut parte din generația de aur a teatrului românesc. „Chirița in Iași”, „Gaițele”, „Hagi Tudose”, „Domnișoara Nastasia” sunt spectacole care au devenit extrem de apreciate și cunoscute de toți românii. Cariera sa a însemnat 90 de filme, 50 de piese de teatru și 100 de roluri de televiziune.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here