Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis. USR-PLUS amenință cu ieșirea de la guvernare în timp ce liderii PSD spun că această demitere a venit foarte târziu și că social democrații nu vor renunța la moțiunea de cenzură pe care vrea să o depună la adresa actualului guvern.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății”, a transmis premierul Florin Cîțu.

Revocarea ar fi fost cerută de Florin Cîțu, după emiterea ordinului pentru schimbarea regulilor de carantinare. Împreună cu Voiculescu pleacă de la MS și consiliera acestuia – Andreea Moldovan.

Ordinul de ministru al Sănătății care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților ar fi fost cireașa de pe tort, după gafe în lanț făcute de Voiculescu, după bâlbâieli în comunicare și după greșeli precum evacuarea cu forța a pacienților de la FOIȘOR.

Documentul introduce un punctaj pe baza unei grile. Premierul Florin Cîțu nu și-ar fi dat acordul pe ordin, conform unor surse guvernamentale.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de demitere a lui Vlad Voiculescu.

Reprezentanți au USR-PLUS precum Dacian Cioloș sunt revoltați de această demitere fără consultarea acestei formațiuni politice și vorbesc de ieșirea USR-PLUS de la guvernare.

Lideri ai PSD precum Sorin Grindeanu și medicul Alexandru Rafila spun că această demitere vine tardiv, după ce români au murit din cauza acțiunilor MS, și că Voiculescu a făcut foarte multe gafe și a încercat distrugerea sistemului de Sănătate. Grindeanu declară că social democrații nu vor renunța la moțiunea de cenzură pe care vrea să o depună la adresa actualului guvern.

Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here