”Sunt 4 luni în care Iohannis a tăcut complice”, declară deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi. Aceasta explică că președințele, premierul și întreaga coaliție de guvernare au trecut cu vederea greșelile unui ministru incompetent și se întreabă de ce a fost nevoie să moară oameni pentru ca acest ministru al Sănătății să plece în sfârșit acasă.

Mirela Adomnicăi spune că pandemia de COVID-19 este de mult scăpată de sub control în lipsa testării populației și că România a avut parte de o catastrofă pe post de ministru al Sănătății.

Redăm integral declarația de presă a deputatului PSD de Suceava Mirela Adomnicăi:

”Prea mulți români și-au pierdut viața sau și-au distrus sănătatea până ce premierul Câțu și președintele Iohannis l-au revocat pe Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. De ce ”a trebuit să moară oameni” ca această revocare să se producă?

Sunt 4 luni în care au ars spitale, în care morții de COVID au fost batjocoriți, în care bolnavii în stare gravă au fost evacuați din spital în miez de noapte, în care pacienții au murit cu zile din cauza avariilor de la instalațiile cu oxigen.

Sunt 4 luni în care Iohannis a tăcut complice, iar Cîțu și întreaga Coaliție a Austerității au protejat acest ministru catastrofă.

Cei de la USR-PLUS l-au prezentat mereu pe Vlad Voiculescu ca pe un mare specialist al Sănătății, ca cel mai ”salvator” dintre ”salvatori”, dar iată că acest ”mare specialist”, sub pretextul reformării, nu a făcut decât să îngroape și mai tare sistemul de sănătate din România și a făcut un rău mult mai mare decât făcuse deja în 2016 în timpul guvernării Cioloș.

Pandemia de COVID-19 este demult scăpată de sub control și asta în primul rând din cauza incapacității realizării unui program de testare care să asigure informații corecte privind evoluția infectărilor și pe baza cărora să se poată lua măsuri eficiente de sănătate publică.

Cu doar 30% dintre bătrâni și bolnavi cronici vaccinați și pe fondul scăderii persoanelor înscrise în platforma online, campania de vaccinare se îndreaptă spre un răsunător eșec, ceea implică prelungirea obligațiilor impuse populației.

PNL, USR-PLUS și UDMR sunt obligați să nominalizeze un profesionist care știe să repare dezastrul produs de Voiculescu și care știe ce trebuie făcut pentru a depăși cu bine această criză sanitară.

Și nu în ultimul rand, îl așteptăm pe viitorul ministru al sănătății la Suceava pentru împărtășirea unui exemplu de buna practica. Predecesorul sau ne a ignorat complet, ceea ce ,,a dăunat grav sănătății”.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here