Minor pus sub arest la domiciliu, prins la volanul unei maşini furate, după ce a fost blocat în trafic. Este vorba despre un tânăr de 17 ani, din Iaşi.

Acesta se dădea drept turist la Vatra Dornei şi era la volanul unei maşini furate. Vorbim despre un minor pus sub arest la domiciliu pentru infracţiuni de furt şi care a părăsit localitatae de domiciliu şi judeţul. El a fost identificat de un poliţist aflat în timpul liber.

Sâmbără seară, un ofiţer de poliţie din cadrul Politiei municipiului Vatra Dornei, aflat în timpul liber, a observat pe strada Unirii, din municipiul Vatra Dornei, un autoturism despre care știa că figura urmărit la nivel național din data de 01.01.2021.

De îndată ofițerul aflat în timpul liber a luat măsurei pentru a păstra contactul vizual permanent cu vehiculul respectiv, în același timp anunțând conducerea unității care a dispus s-au constituirea unor filtre de circulație la ieşirile din municipiu, în vederea opririi autoturismului urmărit.

Un echipaj de serviciu din cadrul Politiei municipiului Vatra Dornei, în baza coordonatelor furnizate de polițistul aflat în timpul liber, a încercat oprirea autoturismului pe str. Unirii din municipiul Vatra Dornei, însă conducătorul auto nu a oprit la semnalul poliţiștilor continuându-şi deplasarea pe DN 17 către Bistriţa Năsăud.

După o urmărire de circa 6 km s-a reușit blocarea și oprirea acestuia pe DN 17, la intrarea în localitatea Dorna Candrenilor, cu sprijinul echipajului de poliţie rutieră aflat în serviciu.

Cu ocazia legitimării s-a stabilit că persoana aflată la volanul autoturismului este un tânăr de 17 ani, din municipiul Iași, iar după verificarea în baza de date s-a constatat ca acesta este dat în urmărire naționala pentru „furt de auto” iar la momentul identificării figura în stare de arest la domiciliu.

De asemenea, pentru autoturismul oprit există o semnalare de urmărire și identificare din data de 01.01.2021.

Întrucât figarul prezenta halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Poliţia municipiului Vatra Dornei pentru cercetări.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru documentarea activității infracționale, luând legătura totodată cu IPJ Iași – Serviciul Investigații Criminale în vederea preluării autoturismului și a persoanei urmărite.

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here