[fvplayer id=”84″]
Atac dur la parlamentarii suceveni din coaliția de guvernare, lansat de deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi. „Le cerem celor care se află în arcul guvernamental, respectiv parlamentarilor PNL și USR-PLUS de Suceava, să guverneze. Dacă nu sunt în stare, să plece”, a declarat vineri în cadrul unei conferințe de presă Mirela Adomnicăi.

Declarația vine după ce deputatul PNL de Suceava Ion Balan a declarat că de vină pentru că Autostrada A7 se oprește la Pașcani este tot PSD. Mirela Adomnicăi a declarat că urmărește declarațiile parlamentarilor de Suceava și că, în ceea ce îl privește pe Ioan Balan, acesta face interpelări către miniștri colegi de partid pentru ca apoi să concluzioneze că PSD-ul este vinovat pentru toate nerealizările.

Mirela Adomnicăi a explicat că PSD nu mai este la putere de un an și jumătate și că cei care trebuie să guverneze și să găsească soluții, inclusiv pentru ca Autostrada Moldovei să nu se opreaacă la Pașcani și să ajungă și la Siret, sunt cei aflați la guvernare în prezent și care nu au prins în buget tronsonul Pașcani-Siret. Acaeasta spune că președintele PNL Suceava – Gheorghe Flutur trebuie să își folosească influenta pentru a ajuta județul Suceava.

Deputatul PSD de Suceava a precizat că tronsonul de autostradă Pașcani-Siret nu este prins nici în Planul Național de Reziliență prin urmare nu este vina PSD, partid aflat în opoziție de un an și jumătate.

„Deși PNL guvernează de un an și jumătate, iar actualul guvern are deja trei luni de când se află la guvernare, tot PSD e de vină pentru că autostrada A 7 se oprește la Pașcani. Vreau să vă reamintesc că pentru autostrada A 7 ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat la șantierul de la varianta ocolitoare, că pregătește documentația pentru studiul de fezabilitate și pentru Pașcani-Siret. În 2020 trebuia să intre în execuție această autostradă. Au avut la dispoziție un an și jumătate în care puteau să înainteze cu aceste demersuri astfel încât să avem cel puțin studiul de fezabilitate acoperitor până la Siret. Nici în Legea bugetului nu au prins-o, pentru că ei au făcut bugetul nu PSD, iar amendamentele noastre nu au fost votate și nici măcar în PNRR nu este prinsă această autostradă care să ajungă până la Siret”, a replicat deputatul PSD de Suceava.

Mirela Adomnicăi le cere celor aflați la guvernare să facă pentru județul Suceava cel puțin cât a făcut guvernarea PSD. Aceasta a spus că va monitoriza investițiile care se fac în județ și va face un bilanț al acestora pe care PSD Suceava îl va prezenta anual sucevenilor.

Deputatul PSD a explicat că județul Suceava a avut în timpul Guvernării PSD cea mai mare alocare prin PNDL 2 și că, prezent la Suceava, ministrul Dezvoltării- Cseke Atilla a recunoscut faptul că în timpul guvernării PSD județul Suceava a primit cele mai multe fonduri din țară prin Compania Națională de Investiții.

Vezi integral declarații conferință de presă online Mirela Adomnicăi!

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here