Mirela Adomnicăi, candidat PSD Suceava la Camera Deputaților, acuză că PNL face jocuri politice cu alocațiile copiilor și că peneliștii sunt preocupați de acestea doar când se află în Opoziție și alții trebuie să găsească finanțare. Aceasta spune că, de partea cealaltă, PSD va dubla alocațiile din prima zi de guvernare.

„PSD își asumă să asigure finanțarea și să dubleze alocațiile încă din prima zi de guvernare, cu o creștere suplimentară până în 2024.
Așa cum a fost și în 2019, pentru a putea fi dublate sau măcar crescute alocațiile copiilor, PNL trebuie trecut în opoziție. Se pare că în opoziție au fost mai eficienți în problema alocațiilor”, a subliniat Mirela Adomnicăi.

Mirela Adomnicăi a amintit că deși la dezbaterea proiectului Bugetului de Stat pentru anul 2019 nu exista alocare bugetară pentru majorarea alocațiilor, conform amendamentului deputatului PNL Robert Sighiartău votat de Parlament, Guvernul PSD a găsit în final sursă de finanțare și prin OUG nr. 9 din 2019, a majorat alocațiile de la 84 la 150 de lei.

Pe 18 decembrie 2019, Parlamentul votează o lege propusă de PSD, partid proaspăt trecut în Opoziție, care stabilește dublarea alocației pentru copii de la 150 de lei la 300 de lei și de la 300 la 600 de lei pentru copiii de până la 2 ani. PNL-iștii nu participă însă la vot.

La începutul anului 2020, Guvernul Orban dă o ordonanță de urgență prin care amână dublarea alocațiilor până în luna august 2020, explicând că nu sunt bani la buget. Actul a fost respins de Parlament în iunie. Guvernul vine cu o nouă ordonanță prin care propune mărirea în etape a alocației, în primă fază cu 20%.

În august și această ordonanță este respinsă de Parlament. Guvernul a cerut ajutorul Curții Constituționale, care a hotărât, cu unanimitate de voturi că legea este constituțională.
Mirela Adommicăi a declarat că de această dată decizia aparținea președintelui României, Klaus Iohannis, dar că acesta a ales să tragă de timp și a retrimis legea în Parlament, unde nu s-a putut vota din cauza absenței parlamentarilor PNL și USR.

Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here