viespii, foto Republika.md

Angajatul unei firme de dezinsecție mort de la o înțepătură de viespe pe când era la serviciu.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani era angajat la o firmă din Suceava, specializată în dezinsecție și deratizare. Muncitorul s-a deplasat luni dimineață la o locuință din localitatea Mănăstirea Humorului pentru a distruge distruge cuiburi de viespi într-o gospodărie.

Proprietara l-a văzut pe angajatul firmei de dezinsecție cum a luat din autoturismul său o mască și o pompă de stropit și s-a deplasat în spatele locuinței, unde se aflau respectivele cuiburi. La un moment dat, în timp ce stropea cuiburile de viespi, bărbatul a fost înțepat de una din insecte. El a făcut șod anafilactic și s-a prăbușit la pământ fără suflare. Proprietara gospodăriei a sunal la 112 și a anunțat că este un bărbat mort de la o înțepătură de viespe.
Cadrele medicale ajunse la fața locului au efectuat manevre de resuscitare timp de aproximativ 40 de minute, fără succes însă, fiind declarat ulterior decesul.

La fața locului s-a deplasat în control un angajat din cadrul DSVSAS Suceava, care în urma controlului efectuat asupra produselor folosite pentru dezinsecție nu a constatat nereguli.
Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat la morgă în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului.
Oamenii legii au întocmit în cazul bărbatului mort de la o înțepătură de viespe dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culpă”, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Oferta SAVCOM 5-9 Mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here