Un bărbat de 45 de ani, din comuna Ulma, a ajuns în stare gravă la spital după ce i-a căzut în cap o creangă.

OFERTA SAVCOM 19-24 Octombrie

Incidentul a avut loc într-o pădure de pe raza comunei Ulma, zona „Roșâșnei”, unde victima împreună cu mai mulți colegi tăiau lemne. Bărbatul este angajat ca și ajutor de fasonator mecanic la o firmă din Straja.

Miercuri dimineață, în jurul orei 08.00, în timp ce un fasonator mecanic tăia cu drujba un arbore de esență rășinoase specia molid, în cădere, acesta a lovit un alt fag. Din acesta s-a rupt o creangă, care i-a căzut bărbatului de 45 de ani în cap, provocându-i leziuni.

Administratorul firmei a fost informat imediat despre accidentul de muncă și acesta a sunat la 112, solicitând interventia unui ambulanțe.

Victima a fot coborâtă din pădure de colegii săi cu ajutorul unui TAF, după care a fost transportată cu o autoutilitară spre Spitalul Municipal Rădăuți. Ajunși în comuna Brodina, aceștia s-au intersectat cu echipajul SMURD – Detașamentul Vicovu de Sus, care l-a preluat și transportat pe bărbat la Spitalul Municipal Rădăuți.

Întrucât starea de sănătate a acestuia era gravă, bărbatul a fost transferat la Spitalul Județean Suceava.

Administratorul firmei a anunțat reprezentanții Ocolului Silvic Falcău de producerea accidentului de muncă. La fața locului a fost identificată casca de protecție ce o purta pe cap muncitorul, care din cauza loviturii, a fost proiectată la câțiva metri de locul incidentului.

Totodată, administratorul firmei a luat legătura telefonic cu Inspectoratul Teritorial de Muncă. Polițiștii au fost sesizați și ei în acest caz s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here