Muncitor mort pe șantierul complexului imobiliar Avanera, din municipiul Suceava, după ce s-a electrocutat. Tragedia s-a petrecut luni după-amiază.

Muncitorul lucra în complexul situat pe strada Universității, din Suceava, unde se desfășurau lucrări de consolidare la blocul nr.2, imobil cu peste 10 etaje construite, parter, demisol și subsol.

 

Luni, în jurul orei 16.00, bărbatul de 38 ani, din comuna Adâncata, angajat ca muncitor necalificat la S.C. Trutzi Construct S.R.L, acolo unde lucra de aproximativ 1 an și jumătate, a coborât singur în zona subsolului, având intenția de a acționa asupra unei pompe de apă aflată în funcțiune în exteriorul clădirii. Pompa avea rolul de a colecta apa pluvială adunată în exteriorul bazei construcției, apa în acel loc având adâncimea de aproximativ 40 cm.

În momentul în care muncitorul a pus mâna pe pompa aflată în funcțiune în apă, el s-a electrocutat, a căzut cu fața în apă și a rămas fără semne vitale.

După câteva momente a fost observat de către un coleg, care a anunțat alți muncitori despre cele observate iar împreună au coborât, sesizând în același timp cele întâmplate prin SNUAU 112.

Angajații societății, ajunși în perimetrul producerii evenimentului menționat, au deconectat pompa, iar apoi l-au scos din apă pe muncitorul respectiv, așezându-l pe pardoseala din beton a subsolului, aflată în apropiere, acordându-i primul ajutor până la sosirea echipajului ambulanțier.

La momentul în care cadrele medico-sanitare au ajuns la fața locului, bărbatul era în stop cardio-respirator. A fost declarat decesul după minute bune în care s-au efectuat manevre de resuscitare.

Polițiștii au efectuat cercetarea la fața locului. Muncitorul era echipat corespunzător și prezenta urme specifice electrocutării, fiind observate arsuri la mâna dreapta și în zona pectoralului stâng.

S-a întocmit în acest caz dosar penal privind infracțiunile de „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.