Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan solicită fonduri suplimentare nerambursabile de la Comisia Europeană pentru refacerea infrastructurii rutiere degradată de traficul greu. În acest sens, deputatul a înaintat o interpelare scrisă ministrul Transporturilor și Infrastructurii – Sorin-Mihai Grindeanu.

Ioan Balan declară că România continuă să susțină populația refugiată din Ucraina dar și transporturile comerciale pe cale terestră efectuate de vecinii noștri dar sunt porțiuni de drumuri grav afectate de acest trafic intens. Tocmai de aceea România are nevoie de fonduri pentru refacerea infrastructurii rutiere deteriorate.

Redăm solicitarea înaintată de Ioan Balan ministrului Transporturilor:

”Stimate domnule ministru,
România a susținut și continuă să susțină atât populația refugiată din Ucraina, cât și transporturile comerciale realizate pe cale terestră de către operatorii economici din statul vecin. Mai mult decât atât, retragerea agresorului rus din acordul privind cerealele, a determina o intensificare a transportului rutier de mare tonaj pe drumurile naționale din țara noastră, în special pe cele din nordul țării, unele porțiuni din covorul astfaltic fiind afectate de acest trafic intens.

În acest sens, Președintele Consiliului Județean Suceava, domnul Gheorghe Flutur, a solicitat deja identificarea de fonduri în vederea realizării de reparații urgente și pentru consolidarea drumurilor și podurilor care fac legătura cu punctele de frontieră dintre România și Ucraina.
Cunoscând faptul că Guvernul se află sub presiunea unor constrângeri bugetare importante și luând în considerare deschiderea Comisiei Europene pentru a susține coridoarele de transport care să faciliteze exporturile din Ucraina, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații:

Aveți în vedere să solicitați Comisiei Europene alocarea de fonduri nerambursabile pentru realizarea de lucrări de reparații, în regim de urgență, la nivelul drumurilor naționale/județene și chiar a drumurilor din interiorul localităților afectate de traficul greu de mărfuri din Ucraina? Dacă răspunsul dumneavoastră este afirmativ, vă rog să precizați ce alocări financiare ați solicitat Comisiei și care sunt drumurile care vor beneficia de lucrări de reparații?

Vă rog să precizați ce fonduri aferente lucrărilor de reparații pot fi alocate de la bugetul CNAIR în ultima parte a anului 2023 pentru efectuarea de lucrări de reparații la nivelul drumurilor și podurilor care fac legătura cu punctele de frontieră dintre România și Ucraina și dacă veți solicita o suplimentare a acestora, cu ocazia rectificării bugetare?

Solicit formularea răspunsului în scris.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.