sursa foto:tvr.ro

Muncitor mort pe un șantier din Rădăuți, după ce a căzut de la înălțime. Polițiștii au deschis în acest caz dosar penal de cercetare dar au fost sesizați și inspectorii de muncă.

Joi dimineață, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 de un bărbat cu privire la faptul că pe strada Fabricilor, din municipiu, a avut loc un accident de muncă.

Agenții s-au deplasat la fața locului și au demarat cercetări din care a reieșit că un muncitor de 38 ani, angajat al SC VILCONFORT SRL, din Vicovu de Jos,  a suferit un accident pe un șantier, în timp ce efectua lucrări de construcție la un bloc de apartamente,  în beneficiul SC Orient SRL în municipiul Rădăuți.

Într-un moment de neatenție, acesta s-a dezechilibrat și a căzut de pe balconul de la etajul întâi al unui imobil.

Echipajul Ambulanței deplasat la fața locului a efectuat manevre de resuscitare, însă fără succes. Personalul medical a declarat decesul muncitorului.

Bărbatul era angajat al societății SC VILCONFORT SRL pe post de muncitor în domeniul construcțiilor.

La momentul accidentului, acesta se afla în timpul serviciului și efectua lucrări de izolație pe fațada exterioară a blocului respectiv. Din neatenție, întrucât balconul în cauză nu era prevăzut cu balustradă, acesta s-a dezechilibrat și a căzut în gol de la o înălțime de aproximativ 5 metri, căzând pe scările din beton ce facilitau intrarea în bloc.

În cauză polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” , „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.