Numărul sucevenilor vaccinați anti-COVID cu rapel a depășit numărul total de cazuri din județ de la începutul pandemiei și până acum. Anunțul a fost făcut de prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeșu. Conform DSP Suceava, până luni dimineață 64.046 de suceveni au fost vaccinați împotriva Covid-19, dintre care 45.561 cu rapel.

Prefectul speră ca acest trend în ceea ce privește vaccinarea să se accelereze, fiind de părere că vaccinarea face posibilă revenirea la o viață socială fără restricții.

„Până când vom atinge însă imunitatea comunitară, facem un apel către toți sucevenii să fie precauți, responsabili și să respecte regulile sanitare, pentru că și-au dovedit eficiența.
Instituția Prefectului – Județul Suceava susține campania de imunizare împotriva COVID-19 și recomandă cetățenilor să se înscrie în procesul de vaccinare prin intermediul medicului de familie, al angajatorului sau al platformei electronice. De asemenea, există centre comunitare de vaccinare care preiau solicitări și fără programare prealabilă, în acest moment unele dintre ele nefuncționând la capacitate maximă, deși primăriile au făcut eforturi pentru a le amenaja și pentru a angaja personal medical”, a declarat Iulian Cimpoeșu.

Instituția Prefectului – județul Suceava a transmis luni 26.04.2021, prin Camera de Comerț și Industrie Suceava și Organizațiile Patronale, o adresă către agenții economici de la nivelul județului Suceava, din dorința de a sensibiliza și a responsabiliza cât mai mulți cetățeni din județul Suceava cu privire la necesitatea vaccinării în contextul pandemiei de Covid-19.

Agenților economici li s-a recomandat să transmită Direcției de Sănătate Publică Suceava lista nominală a persoanelor eligibile care doresc să se vaccineze, respectiv angajații proprii, angajații subcontractorilor, precum și membrii de familie ai persoanelor din cele două categorii menționate.

Platforma națională cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 este actualizată permanent, conține informații despre procesul de vaccinare din România, ghiduri de comunicare medicală și alte date oficiale de interes, putând fi accesată la adresa: https://vaccinare-covid.gov.ro/ și prin intermediul paginii oficiale Facebook ROVaccinare https://www.facebook.com/RO-Vaccinare-101845835162501.

Modalitățile de programare pentru administrarea vaccinului împotriva COVID-19:
– prin medicul de familie;
– individual, în platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro;
– la numărul unic 021.414.44.25;
– prin direcțiile de asistență socială;
– prin aparținător (maximum 9 persoane) pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro.

Prefectul județului Suceava, Iulian Cimpoeșu, a reamintit că vaccinarea este gratuită și voluntară, subliniind faptul că doar împreună putem învinge pandemia și că soluția sigură, optimă și eficientă, este imunizarea prin vaccinare.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here