Premieră la Spitalul Județean Suceava – histerectomie totală pe cale laparoscopică. Operația a durat aproape 5 ore și a fost un succes.

Intervenție chirurgicală în premieră, în specialitatea obstetrică – ginecologie, la Spitalul Județean Suceava, unde medicii au făcut unei paciente cu cancer histerectomie totală prin metodă laparoscopică.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, dr. Dan Teodorovici, a declarat că este vorba despre o pacientă în vârstă de 54 ani, cu obezitate morbidă (greutate de 125 kilograme) cu multiple comorbidități.

Aceasta a fost diagnosticată cu Neoplasm (cancer) de endometru în stadiu incipient, la care s-a practicat Histerectomie totală cu anexectomie bilaterală pe cale laparoscopică (îndepărtarea uterului și a anexelor prin mici incizii de 1 cm).

Intervenția a fost provocare pentru întreaga echipă operatorie formată din medicii ginecologi dr. Luca Alina Mădălina, dr. Naida Mariana, dr. Coca Laura, medic anestezist: dr. Titeni Denisa și asistentele Doroftei Emilia, Acusandrei Nicoleta.

Dan Teodorovici a precizat că Operația a fost realizată cu succes, cu o evoluție postoperatorie favorabilă, pacienta fiind externată la 72 ore.

Laparascopia este o intervenție chirurgicala minim invazivă, cu multiple avantaje pentru pacient: dureri postoperatorii minime, reluarea activității profesionale precoce, rezultat cosmetic mai bun, durata minima de spitalizare, risc de infecții mai scăzut, puntându-se aplica in majoritatea patologiilor ginecologice (fibroamele uterine, sarcina ectopica (extrauterina), endometrioza, chisturi de ovar, patologie tubara).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.