Peste 600 de copii au petrecut de ziua lor, la Solonețu Nou, în cadrul unui eveniment organizat de Uniunea Polonezilor din România.
De 1 iunie, la Dom Polski din Solonețu Nou, au sosit elevi ai școlilor în care se predă limba polonă maternă din: Poiana Micului, Cacica, Solonețu Nou, Moara, Siret, Păltinoasa Suceava și Pârteștii de Sus, precum și un grup de elevi venit din Gdańsk, Polonia.
La eveniment au participat și: președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher împreună cu soția Victoria Longher, pr. dr. Stanislav Ioan Cucharec – capelan al polonezilor din dieceza de Iași.
Copiii au avut parte de o distracție pe cinste și diverse activități la care au putut participa împreună cu părinții lor.
Au întreținut atmosfera cunoscutul clovn Bobo dar și personaje din desenele animate și prințese. Copiii au sărbătorit prin cântec, dans și multe jocuri.
„A fost o zi plină de culoare și veselie. Cadrele didactice, părinții, bunicii împreună cu cei mici s-au simțit ca în copilărie, cea mai frumoasă perioadă a vieții fiecăruia dintre noi.
Dorim să mulțumim tuturor profesorilor, educatorilor care au ajutat la organizarea acestei mari petreceri dedicate copiilor.
 
Dragi copii, vă dorim din suflet, numai bucurii, să creșteți cu zâmbetul pe buze și viaţa voastră să fie asemeni unui cer senin. La mulţi ani tuturor copiilor și de asemenea tuturor părintilor! Să vă bucurați de copiii voştri sănătoşi”, a transmis Ghervazen Longher,  Presedintele Uniunii Polonezilor din România. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.