Pădure pusă la pământ de un ciclon, la Poiana Micului – Mănăstirea Humorului. Localnicii spun că este semn rău și vorbesc despre învățăturile bătrânilor.

Vântul puternic a pus la pământ în timpul unei furtuni arbori de pe 14 hectare. Copacii au căzut pe rând, ca pisele de domino. S-a întâmplat la Poiana Micului iar silvicultorii spun că nu au mai văzut așa ceva. Practic vântul a smuls copaci cu totul, din rădăcini, în unele zone.

Pagubele sunt mari iar doborâturile urmează a fi scoase din pădure de silvicultori iar apoi valorificate. Silvicultorii au acum o sarcină dificilă, zona fiind greu accesibilă și fiind și periculos pentru ei.

Localnicii spun că nu au mai văzut niciodată așa o furie a naturii. Ei vorbesc despre învățăturile bătrânești și spun că este un semn rău faptul că a fost pusă la pământ o pădure tânără. Oamenii ne-au explicat că bătrânii spuneau că dacă este doborâtă de vânt pădure tânără înseamnă că în viitorul apropiat mulți tineri vor muri.

Ei povestesc depre furtuna cu gheață mare care s-a abătut peste Poaiana Micului și de ciclonul care a smuls copaci de pe vârf de munte.

Silvicultorii declară că după ce lemnul din doborâturi va fi ridicat vor trebui să reîmpădurească zona.

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here