incendiu Ciocănești
incendiu Ciocănești, sursă foto Hoinar prin Ciocănești

O clădire din centrul comunei Ciocănești a fost cuprinsă de flăcări, vineri seară. Pagubele se ridică la peste 150.000 de lei.

În clădirea formată din parter și mansardă funcționau un bar ( la parter) și camere de cazare (la etaj).

În momentul izbucnirii incendiului, barul era închis, iar într-una din camerele pensiunii se afla cazat un muncitor, care a auzit un zgomot în zona mansardei, concomitent cu întreruperea energiei electrice, moment în care a observat că ardea un perete. Ulterior, bărbatul a ieșit din clădire și a sunat la 112.

Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Ciocănești și Cârlibaba, au intervenit cu șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la construcția corp comun (care îngloba spațiile de cazare și un bar).

În urma incendiului au ars acoperișul construcției pe o suprafață de aproximativ 200 mp și plafonul dintre parter și pod, pe aceeași suprafață. În spațiile de cazare, s-au degradat obiecte de mobilier, aparate electrocasnice și alte bunuri. În bar, s-au degradat aparate electronice și electrocasnice, mobilier de bar, mărfuri alimentare și altele.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric, produs la un conductor electric defect.

Valoarea prejudiciului creat în urma producerii incendiului a fost estimată la 150.000 de lei.

Sursă foto Facebook Hoinar prin Ciocănești

Oferta SAVCOM 10-16 Mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here