Au fost reprimite la Permise Auto Suceava cadre cercetate de DNA pentru ca instituia să poată funcționa și pentru a putea fi examinați cât mai mulți candidați. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă de că Instituția Prefectului.

Serviciul Permise Auto Suceava și Înmatriculare a Vehiculelor a suplimentat numărul de locuri alocate probei practice a examenului pentru dobândirea permisului de conducere cat. B,C,E,D începând cu data de 15.03.2021, a anunțat Instituția Prefectului.

Candidații care doresc reprogramarea probei practice a examenului pentru dobândirea permisului de conducere sunt rugați să se prezinte începând cu data de 12.03.2021, în intervalul orar 08.30-16.30, inclusiv în zilele de sâmbătă 13.03.2021 și duminică 14.03.2021, la sediul SPCRPCÎV Suceava din Mun. Suceava, bld. Calea Unirii nr. 22, în incinta Iulius Mall, cu dosarele de candidat.

Reprogramarea se va realiza în limita locurilor disponibile, în prima etapă pentru luna în curs iar ulterior, pentru luna următoare.

Suplimentarea numărului de locuri a fost posibilă numai prin planificarea în serviciu, suplimentar față de examinatorii existenți și a celor 4 lucrători din cadrul SPCRPCÎV Suceava, anchetați în dosarul DNA-Serviciul Teritorial Suceava, având la bază următoarele argumente:
Serviciul Public Comunitar are în subordine Compartimentul regim Permise de Conducere și Examinări (prevăzut cu 2 funcții de ofițer de poliție și 9 funcții de agent de poliție) și Compartimentul Înmatriculare și Evidență Vehicule Rutiere (prevăzut cu 2 funcții de ofițer de poliție și 8 funcții de agent de poliție).

În prezent, o funcție(de agent de poliție) din cadrul CRPCE este vacantă.

Din totalul celor 10 lucrători ai CRPCE un ofițer de poliție este arestat preventiv iar un alt ofițer de poliție este cercetat sub control judiciar într-un dosar de cercetare penală instrumentat de DNA ST Suceava iar dintre agenți unul este în concediu de creștere a copilului, unul este în concediu medical de la sfârșitul lunii noiembrie 2020, 5 lucrători sunt cercetați, sub control judiciar, într-un dosar instrumentat de DNA ST Suceava iar un agent are calitatea de suspect într-un dosar instrumentat de DNA S.T. Suceava.

În afara unui lucrător aflat în concediu de creștere a copilului, toți ceilalți lucrători sunt cercetați, fie în calitate de suspect fie de inculpat în dosare de cercetare penală instrumentate de DNA-S.T. Suceava, unul în stare de arest preventiv.

Dintre lucrătorii CRPCE, în prezent, numai un lucrător mai desfășoară activități de examinator la proba practică pentru obținerea permisului de conducere.

Pentru a suplini lipsa celorlalți lucrători care au fost fie arestați preventiv și ulterior plasați sub control judiciar cu interdicția de a exercita profesia de examinator la proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere, fie au fost plasați direct sub control judiciar cu interdicția de a exercita profesia de examinator la proba practică, au fost însărcinați să desfășoare activitatea de examinare practică doi lucrători din cadrul Compartimentului Inmatriculare și Evidență Vehicule Rutiere.

În plus, un alt lucrător din cadrul Compartimentului Înmatriculare și Evidență Vehicule Rutiere a fost desemnat să desfășoare activități de examinare teoretică.

De asemenea, a fost solicitat și obținut sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava care a delegat în cadrul serviciului un număr de 4 lucrători de poliție, pentru o perioadă de 6 luni.

În prezent desfășoară activitatea de examinator la proba practică 7 lucrători, dintre care 5 atestați să examineze pentru categoria B și 2 pentru categoriile A,B,C,D,E.

Din cauza faptului că la sfârșitul lunii noiembrie 2020, pe fondul acțiunii DNA ST Suceava, efectivul CRPCE a fost redus la un singur lucrător, cu titlu provizoriu, s-a decis detașarea de personal din cadrul DRPCIV și din cadrul serviciilor publice comunitare din județele invecinate însă pe perioadă limitată ca timp .

În plus s-a decis desemnarea a doi lucrători din cadrul CIEVR(posesori de atestat de examinator) să desfășoare activități de examinare practică.

În cursul lunilor decembrie, ianuarie și februarie media numărului de examinatori a fost redus la 5 față de 8 sau chiar 9 în trecut, prin urmare s-a redus proporțional și capacitatea de examinare, circumstanțe în care a crescut substanțial intervalul de timp aferent programărilor pentru examinarea practică.

La acest moment programările pentru examinarea practică sunt disponibile după data de 08.07.2021 pentru cat.B respectiv după data de 29.07.2021 pentru cat.C.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here