poliție rutieră

Cele mai multe sancțiuni, aproape 1900, au fost aplicate la regimul rutier. Acțiunile s-au desfășurat în perioada 11- 20 februarie, polițiștii suceveni au asigurat intervenția la 457 de evenimente, 343 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112.

În cadrul acțiunilor au fost constatate 278 infracțiuni, dintre care 32 la regimul siguranței rutiere, 10 fapte de natură economică și 236 de infracțiuni de altă natură.

De asemenea, în această perioadă, au acţionat zilnic nouă autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 182 de permise de conducere (13 pentru alcool, 55 pentru viteză excesivă și 114 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 89 de certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Au fost aplicate 2.153 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (1899) au fost aplicate la regimul rutier, 149 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar 105 pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 1.099.318 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 101.149 lei.
Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost depistate șapte persoane urmărite la nivel naţional și au fost dispuse măsuri preventive faţă de 11 persoane.

„Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here