foto arhivă

Polițiști amenințați și luați la bătaie de un șofer beat care a ajuns cu mașina într-un copac. Bărbatul, originar din Gălănești, a fost imobilizat și încătușat dar a acontinuat să se manifeste agresiv. Incidentul a avut loc sâmbătă după amiază.

Polițiști amenințați și înjurați ca la ușa cortului, la Gălănești, de un individ beat. Lucrătorii patrulei din cadrul SPR 4 Gălănești au fost sesizați prin intermediul S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat cu privire la un șofer băut la volanul unei mașini cu numere roșii intrate în copac.

Cu ocazia deplasării la locul indicat de apelant, respectiv pe DN 2 H din comuna Gălănești, în apropierea căii ferate, a fost identificat un autoturism marca Mercedes C Class, intrat în șanțul de pe marginea drumului, avariat. În autoturismul în cauză nu se afla nici o persoană și nici în zona din proximitate.

La scurt timp, la fața locului a ajuns apelantul, care a precizat faptul că în timp ce se deplasa cu autoturismul proprietate personală pe raza comunei Vicovu de Jos, a observat ieșind în fața lui fără să se asigure și să încetinească, de pe o uliță, autoturismul în cauză, marca Mercedes.

Cum autoturismul circula haotic, în zig zag, fiind un real pericol, bărbatul l-a claxonat pentru a-l avertiza pe șofer. Conducătorul autoturismului marca Mercedes a oprit pe partea dreaptă, a coborât din auto și a început să facă gesturi amenințătoare, fiind în mod evident beat, motiv pentru care apelantul a plecat de la fața locului, pentru a evita un conflict.

În oglinda retrovizoare apelantul a observat însă că autoturismul marca Mercedes a pornit în spatele lui, în urmărire. La un moment dat, pe raza comunei Gălănești, acesta a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă lovind un pom și s-a oprit în șanțul de pe marginea drumului.

Apelantul a mai precizat faptul că imediat după tamponare, conducătorul auto a coborât de la volan, fiind în stare vădită de ebrietate și a plecat de la fața locului.

În timpul discuțiilor cu apelantul, la locul evenimentului a sosit o persoană de sex masculin, ce părea a se afla în stare de ebrietate. Bărbatul a fost legitimat de lucrătorii de poliție în persoana numitului Șorodoc Dumitru Costică, de 41 ani, domiciliat în comuna Gălănești, el fiind șoferul reclamat.

Individul a precizat faptul că el a condus autoturismul marca Mercedes și acesta îi aparține, totodată manifestând un comportament necorespunzător la adresa lucrătorilor de poliție, proferând jigniri și injurii.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost condus la sediul Poliției municipiului Rădăuți unde a refuzat testarea cu aparatul etilotest. Pe timpul deplasării cât și la sediul Poliței Municipiului Rădăuți, Șorodoc Dumitru Costică s-a manifestat agresiv față de polițiști. El a amenințat agenții și a adus injurii la adresa acestora. De asemenea, a început să se manifeste violent și fizic, fiind necesară încătușarea acestuia.

În continuare persoana a fost condusă la Spitalul Municipal Rădăuți, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, cercetările fiind în desfășurare.

La Spitalul Municipal Rădăuți, întrucât Șorodoc Dumitru Costică se manifesta violent, s-a solicitat sprijinul lucrătorilor B.O.P. și de poliție rutieră din cadrul Poliției municipiului Rădăuți. La Spital, numitul Șorodoc Costică a continuat să se manifeste agresiv fizic.

Deși era încătușat, bărbatul a încercat în mod repetat să părăsească incinta spitalului, iar la un moment dat, în timp ce încerca din nou să plece l-a împins pe unul dintre agenții din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți.

S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

La 15.05.2021, în urma probatoriul administrat în cauză, prin ordonanța procurorului din data de 15.05.2021 s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem și continuarea urmăririi penale față de suspect sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”ultraj”.

De asemenea, s-a dispus reținerea numitului Șorodoc Dumitru – Costică pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.