Polițiști bătuți și amenințați cu moartea de un scandalagiu, chiar în autospeciala de poliție, în timp ce agresorul era pe bancheta din spate.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au dispus reținerea pentru o perioada de 24 de ore a suspectului, Ungureanu Dorin Costel, începând cu data de 12.07.2020, ora 21:30, până la data de 13.07.2020, ora 21.30 pentru ultraj iar ulterior acesta a fost pus sub control judiciar.

Ei spun că la data de 12.07.2020, în jurul orei 17:20, în timp ce persoanele vătămate, S. A. și O. R., polițiști în cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza comunei Grămești, judeţul Suceava, au fost amenințați cu acte de violență și cu moartea, de către suspect. Unul din agenți – S. A., a fost lovit cu piciorul în zona capului și a umărului, în timp ce se afla la volanul autospecialei de poliție de către inculpatul care se afla pe bancheta din spate a autoturismului.

Individul a fost săltat după ce proprietarul unui bar din Grămești a sunat la 112 și a sezitat că acesta făcea scandal. Un polițiști de 26 ani, din municipiul Suceava și o polițistă de 21 ani, din Zamostea, s-au deplasat la fața locului.
Polițiștii au intervenit la barul respectiv, unde au identificat persoana despre care apelantul a sesizat că provoacă scandal. Polițiștii s-au legitimat, și-au declinat calitatea și i-au explicat lui Ungureanu Dorin – Costel de 50 ani, din Grămești motivul prezenței la fața locului, solicitându-i totodată să se legitimeze.
Ungureanu Dorin – Costel a refuzat să se legitimeze în mod repetat, chiar și după ce i s-a adus la cunoștință faptul că refuzul legitimării constituie contravenție și că pentru stabilirea identității sale se va impune conducerea sa la sediul Poliției. Aceste nu s-a conformat solicitărilor lucrătorilor de poliție devenind agresiv verbal, motiv pentru care polițiștii au procedat la imobilizarea și încătușarea lui, după care l-au introdus în autospeciala de poliție. Pe drumul către sediul Poliției, Ungureanu Dorin-Costel a continuat să se manifeste agresiv, i-a amenințat în mod repetat pe ambii agenți, la un moment dat zbătându-se și lovindu-l cu piciorul în zona capului pe agentul de 26 de ani.
Agentul nu a suferit leziuni vizibile însă urmează a se prezenta le Serviciul de Medicină Legală pentru a solicita examinarea medicală și eliberarea unui certificat medico-legal.

Față de scandalagiu s-a dispus de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 13.07.2010, şi până la data de 10.09.2020, inclusiv. Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.