Prefect de Suceava – “Trebuie să ne protejăm medicii! Sunt epuizați! Nu mai au locuri în spitale pentru a ne trata!”.

Acesta este apelul disperat al prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan, pentru toți sucevenii. Alexandru Moldovan a transmis joi că dacă incidența cazurilor de COVID-19 va crește în unele localități s-ar putea ajunge la instituirea carantinei. Alexandru Moldovan spune că spitalele sunt pline iar medicii sunt epuizați și nu ne mai pot oferi îngrijirea medicală de care este nevoie. Tocmai de aceea trebuie toți să respectăm regulile, pentru a evita să ajungem la spital infectați cu COVID-19.

Este un apel pe care ar trebui să îl citească atent mai ales cei care sprijină teorii ale conspirației și care îndeamnă la nepurtarea măștii de protecție:

“Observăm că în ultima perioadă se pune tot mai des întrebarea de ce trebuie să purtăm masca de protecție, să păstrăm distanța, să respectăm măsurile sanitare stabilite de către specialiștii în boli infecțioase. Dincolo de toate motivele exprimate până acum, trebuie să ne gândim și la protecția medicilor din prima linie! Medicii care se află în prima linie a luptei încă din luna martie! Trebuie să ne protejăm medicii! Sunt epuizați! Nu mai au locuri în spitale pentru a ne trata! Nu mai pot oferi îngrijirea medicală de care este nevoie! Putem sta departe de spitale doar respectând regulile! Tuturor celor care comentează regulile, care caută vinovați, conspiraționiștilor, negaționiștilor, le recomandăm să reflecteze la aceste lucruri și să respecte regulile în vigoare! Pe măsură ce incidența cumulată a cazurilor va depăși 3 la mia de locuitori, vom fi nevoiți să aplicăm măsuri restrictive care pot duce inclusiv la impunerea carantinei. Considerăm că pentru perioada ce urmează cu toții trebuie să dăm dovadă de cea mai mare responsabilitate, să fim riguroși în ceea ce privește respectarea regulilor sanitare în vigoare, numai așa vom putea evita o carantinare a unor localități din județ. Doar împreună vom reuși să păstrăm Suceava sănătoasă!”, a transmis Alexandru Moldovan, prefectul județului Suceava.

În județul Suceava sunt la acest moment 1635 de cazuri de infecție COVID în evoluție.168 de cazuri sunt înregistrate în ultimele 24 de ore. Din totalul celor 570 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 203 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 83 pacienți sunt în zona tampon și 284 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).
Din cei 203 pacienți diagnosticați Covid-19, 104 prezintă forme medii ale bolii și 16 prezintă forme ușoare. 65 de pacienți prezintă forme severe și 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI, iar cinci dintre aceștia sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 350 paturi libere din care 29 pentru pacienți Covid-19, 206 în sectorul Non-Covid și 115 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 2 paturi libere pentru pacienți COVID.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 84 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 30 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 11 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și nu suntpersoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 29 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 5persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 7 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here