Premierul Orban a lăsat să se înțeleagă, pe centura Rădăuțiului, că PNL nu se pregătește să taie salariile anul viitor. El a răspuns astfel întrebărilor reporterilor, însă răspunsul nu a fost unul direct, în sensul că Ludovic Orban nu a spus clar – nu vom tăia salaiile, ci a declarat că obiectivul Guvernului este acela de a crește venoiturile românilor.

Orban l-a ironizat pe economistul șef al BNR, cel care vorbea joi de reducerea zilelor de muncă și a salariilor bugetarilor cu 20%. Premierul a spus râzând că probabil economistul șef al BNR făcea referire la salariile angajaților din BNR. Replica a fost savurată de membrii de partid aflați în vecinătatea premierului, care au râs cu poftă.

”Cred că economistul şef al Băncii Naţionale poate se referă la salariile angajaţilor din BNR. În ceea ce priveşte salariile în toate instituţiile, în spitale, în şcoli, în toate instituţiile publice sunt stabilite prin lege. Sigur că noi avem în Programul de guvernare optimizarea aparatului guvernamental, digitalizarea, simplificarea procedurilor, schimbarea sistemului de evaluate a activităţii angajaţilor în sectorul public, astfel încât să fie premiaţi cei care au rezultate şi să nu fie premiaţi cei care nu au rezultate. Eu, în schimb, cred că trebuie să trecem de acest tip de declaraţii. România va avea de absorbit 80 de miliarde de euro, este o sumă consitentă…

Nu există nici un fel de risc în această privinţă. Obiectivul nostru nu este să umblăm să tăiem salarii, obiectivul nostru este să creştem veniturile românilor, sigur, în sectorul public să le creşterm în conformitate cu activitatea care este depusă de angajaţi din sectorul public”, a declarat vineri premierul Ludovic Orban.

Oferta SAVCOM 1-6 Martiue OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here