Preot pârât la IPS Calinic pe motiv că nu a vrut să lase o familie să își îngroape fiul cu fanfară și să fie condus la groapă de oile sale.

Un enoriaș a reclamat srhiepiscopului Sucevei și Rădăuților comportamentul preotului respectiv și că acesta ar fi făcut scandal.

Omul i-a mărturisit arhiepiscopului că a fost jale mare la înmormântare și că fiul său a fost un gospodar al satului, iubit și repectat în comunitate.

Preotul din localitate a amenințat că nu va sluji la înmormântare dacă va fi adusă fanfara și oi pe ultimul drum și de aceea oamenii sunt acum foarte revoltați și îi cer demisia.

”Ieri când s-a adunat tot satul la îngropare, ciobanii care au venit și ei să ajute la treabă au scos în drum poate 100 de oi sau poate mai multe, tare frumos, tare frumos.

Când să pornească cu mortul la drum, hop popa nostru din sat  a ieșit în drum și a început să facă scandal, că el nu îl mai îngroapă pentru că au scos oile în drum.Părinte, este un gest frumos, și oile să îl conducă pe ultimul drum, pentru că toată viața lui, ….. a muncit la ele și a crescut și le-a înmulțit.

Are oi de rasă cu certificat, berbeci de ……, nu a ținut găini, ci are oi bune, ia subvenție după ele. Să revenim la oile noastre. Părintele a ieșit în drum, a făcut scandal că nu îl îngroapă și el pleacă de la înmormântare dacă noi scoatem oile în drum. Și-a dat veșmântul jos de pe piept și a început să dea în oi și a plecat la biserică și a închis-o, că el nu îl mai primește în biserică.

Noi i-am zis că biserica nu e a lui, ci a noastră. Părinte, vă spun sincer acuma, dacă nu deschidea ușa la biserică, o scoteam cu ranga. Părinte, așa ceva nu se face, a dat el într-un final drumul la biserică, noi am adus și fanfară să cânte la mort, la …., pentru că nu fost însurat cu acte, și muzica de la nuntă să-i cânte la înmormântare, că așa e obiceiul la noi, tare frumos a fost.

Popa nostru a zis că el cu muzică nu îl îngroapă, dar unde a citit el că așa ceva nu se face? Noi am avut noroc de părintele de la ….., că a venit la înmormântare și a făcut și el slujbă și mai mult de atât, nu a vrut să ia bani pentru înmormântare, ci a zis ca banii să fie dați la băiatul lui ….. care a rămas singur.

Toată viața am să-l respect pe părintele de la ….. pentru acest gest. Părintele nostru de la ….. a zis că își dă demisia, că merge azi la Suceava. A venit? Părinte, te rog frumos, dar noi satul te rugăm frumos să cântărești bine lucrurile și să îl spovedești bine pe părintele nostru, să vezi ce …. are în el, că așa înmormântare nu a văzut satul, cu scandal”, a relatat enoriașul.

”Sesizarea dumneavoastră a fost trimisă spre analiză inspectorului bisericesc”, a răspuns IPS Calinic, confirmând faptul că se vor face verificpri în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.