Primăria Suceava cumpără 1.000 de tablete pentru școli, în sistem de urgență. Asta după ce licitația de la Guvern pentru 250.000 de tablete
a eșuat și vor fi achiziționate doar 80.000 de tablete pentru școli.

Primarul Ion Lungu a anunțat că a convocat miercuri, la ora 10.00, o ședință de consiliu local de îndată, pentru aprobarea achiziției a 1.000 de tablete pentru școli, din banii Primăriei Suceava. Edilul a spus că se așteptau tablete de la Guvern, dar având în vedere situația dată, Primăria trebuie să intervină.

Din nefericire, tabletele nu vor putea ajunge la școlarii suceveni la debutul anului de învățământ. Ioan Lungu apreciază că acestea vor ajunge la Primăria Suceava la finalul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, pentru că trebuie respectate toate procedurile de aciziție iar acestea durează ceva timp. Tabletete se pot ulterior deconta prin Ministerul Fondurilor Europene, a explicat Ion Lungu.

Primarul Sucevei a declarat că a mers în unitățile de învățământ sucevene și a discutat cu directorii despre condițiile în care va debuta noul an școlar și că se iau măsuri pentru siguranța elevilor dar și pentru asigurarea spațiilor de învățământ. Primăria Suceava va achiziționa și module cu două săli de clasă pentru 4 grădinițe cu program prelungit din municipiu. De asemenea, Primăria Suceava va asigura asistență tehnică pentru montarea acestor containere și pentru racordarea lor la utilități: apă, canalizare și elenergie electrică.

.

Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here