[fvplayer id=”74″]
Racla cu Moaștele Sf. Ioan cel Nou, purtată într-o procesiune religioasă prin Suceava, duminică. Preoții au scos racla din mănăstire și apoi aceasta a fost purtată prin oraș cu un vehicul.

Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, împreună cu o delegație de preoți, au plecat cu Moaștele Sf. Ioan cel Nou, în procesiune pentru a binecuvânta Suceava.

Preoții s-au rugat pentru încetarea pandemiei de COVID-19. De altfel, una dintre opriri a fost făcută la Spitalul Județean Suceava, unde sunt internați pacienți cu COVID și unde zilnic se duce lupta pentru viață.

Printre cei care au însoțit racla cu sfintele moaște în procesiune s-a aflat și primarul Sucevei, Ion Lungu

„În această primă duminică din Postul Mare, Duminica Ortodoxiei, am însoțit racla Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, în procesiunea ce a avut loc prin toate cartierele municipiului, cu opriri și scurte slujbe de rugăciune în curțile Spitalului Județean Suceava, precum și la Căminul de bătrâni al Arhiepiscopiei, la ieșirea spre Ipotești.

Ne rugăm Sfântului Ioan cel Nou să mijlocească rugăciunile noastre către Bunul Dumnezeu, să ne ocrotească și să ne ajute să trecem cu bine peste această perioadă de pandemie pe care o traversăm”, a postat edilul pe contul său de socializare.

Oferta SAVCOM 22-28 Noiembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here