Pui de leu, ținut de un rădăuțean în garaj, pe post de jucărie pentru copiii săi. Leuțul era hrănit chiar de copii, cu biberonul.

Bărbatul a fost amendat de comisarii Gărzii de Mediu Suceava după ce cazul a fost aflat de membrii unei asociații de protecție a animalelor.

Comisarii ajunși la fața locului au constatat că rădăuțeanul ținea ilegal în captivitate, în garaj, un pui de leu din specia Phantera Leo, încălcându-se prevederile O.U.G. nr. 195/2005 privind protecția mediului.

Pentru neconformitățile constatate, bărbatul a primit două sancțiuni contravenționale,  în valoare totală de 25.000 lei.

Bărbatul a declarat organelor de control că a luat leul pentru câteva zile de la grădina zoo privată de la Ilișești.

El a motivat că a luat leul pentru a-l hrăni mai bine și pentru ca acesta să se joace cu copiii săi.

De altfel, cazul a ieșit la iveală după ce unul din copii a postat pe o rețean de socializare  fotografii cu leul hrănit de copii.

Din imagini se vede că puiul de lei era bine îngrijit, hrănit cu biberonul și foarte afectuos, diin atașat de adolescenta care îl alinta.

Rădăuțeanul a dus leul înapoi la Ilișești, la adăpostul privat după controlul Gărzii de Mediu.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, bărbatul nu s-a ales cu dosar penal, nefiind săvârșită vreo infracțiune.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.