Un puști băut a furat mașina tatălui său și a produs accident rutier după ce a plecat la plimbare cu ea. Un prieten, pasager în vehicul, a fost rănit dar și șoferul de ocazie.

Puștiu, în vârstă de 17 ani, din comuna Fundu Moldovei, a luat cheile autoturismului marca Chrysler cu, proprietatea tatălui său, fără consimțământul acestuia și a plecat la plîmbare împreuncă cu un prieten de 23 de ani.

În timp ce conducea vehiculul pe DJ 175, pe raza satului Colacu, ajuns într-o curbă deosebit de periculoasa la stânga, el a zburat în șanț. Asta din cauză că nu a adaptat o viteză corespunzătoare la condițiile de drum. Mașina a intrat în gardul unui localnic, distrugând o porțiune de 6 metri.

În urma producerii accidentului, pasagerul din autoturism a suferit vătămări corporale, fiind rănit. Acesta a fost preluat de către echipajele medicale sosite la fața locului și transportat la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc în vederea acordării de îngrijiri medicale. Rănitul a fost diagnosticat cu traumatism cranii-facial cu pierdere de conștiință, plagă contuză buză inferioară. El nu a rămas internat.

Puștiul de 17 ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care i-au fost prelevate 2 mostre de sânge în vederea determinării concentrației alcoolice din sânge.

La spital conducătorul auto a resimțit unele dureri în zona abdomenului, motiv pentru care a fost evaluat din punct de vedere medical, constatând faptul că acesta prezintă o contuzie toraco-abdominală, fiind transferat la Spitalul de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava în vederea acordării de îngrijiri medicale amănunțite.

În urma verificărilor în bazele de date ale Poliţiei Române s-a constatat că puștiul de 17 ani nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Având în vedere măsurile privind limitarea răspândirii virusului COVID 19 și totodată a restricționării deplasării persoanelor după ora 23:00, atât conducătorul auto cât și pasagerul din autoturismul acestuia urmează a fi sancționați pentru lipsa declarației care să ateste, motivul caracterului urgent a deplasării lor.

Polițiștii au intocmit în acest caz dosar penal cu privire la infracţiunile de „vătămare corporală din culpă”, „conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice”, ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „furtul în scop de folosință”.

Oferta SAVCOM 14-20 Iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here