Puști înjunghiat de nașul său, la Putna. Incidentul s-a petrecut joi noapte, după ce tânărul de 17 ani și nașul au consumat alcool ore întregi.

Polițiștii au fost sesizați joi noapte, orele 02.25, despre un puști înjunghiat de nașul său.

Agenții s-au deplasat la fața locului iar din primele verificări a reieșit faptul că băiatul de 17 ani și un amic, ambii din comuna Putna, se aflau la domiciliul numitului Lucaci Petru-Dănuț, de 48 ani, nașul băiatului, și consumau băuturi alcoolice.

La un moment dat, Lucaci Petru-Dănuț, fiind într-o stare avansată de ebrietate, a sesizat că i-ar lipsi o sumă de bani, iar atunci s-a iscat un conflict spontan între el și fin. Nașul a scos din buzunar un briceag de dimensiuni mici, cu care l-a atacat pe finul său, provocându-i acestuia o plagă de circa 2-3 centimetri.

Pentru a nu degenera conflictul, cei doi tineri au părăsit imobilul lui Lucaci Petru-Dănuț, deplasându-se spre locuința persoanei vătămate. Ajunși la locuința acestuia, ei au apelat la 112 pentru a solicita intervenția unei ambulanțe și a unui echipaj de poliție.

Rănitul a fost preluat de un echipaj SAJ Rădăuți, care i-a acordat îngrijirile medicale și apoi a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Suceava, în stare stabilă, urmând a i se acorda îngrijiri medicale de specialitate. Ca diagnostic preliminar s-a stabilit plagă înjunghiată zonă torace.

Din discuțiile purtate cu acesta, a reieșit faptul că numitul Lucaci Petru-Dănuț se afla într-o stare avansată de ebrietate atunci când a săvârșit fapta.

Au fost informați lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Suceava, precum și procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.
S-a stabilit ca cercetările să fie efectuate în primă fază sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „lovirea sau alte violențe”.

În urma consultării cu procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, acesta a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de „lovire sau alte violențe” în infracțiunea de „tentativă de omor”.

Lucaci Petru-Dănuț a fost prezentat procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava ocazie cu care acesta a dispus măsura reținerii suspectului Lucaci Petru-Dănuț pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în data de 12.02.2021 acesta să fie prezentat unui judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava în vederea dispunerii față de acesta a unei măsuri preventive.

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here