sursa foto:editia.ro

Tânăr reținut după ce a intrat cu mașina într-un stâlp în timp ce fugea de polițiști, la Rădăuți. Individul avea toate motivele să fugă. Nu deține permis, era în stare de ebrietate și a fost depistat în oraș după ora 22.00.

Miercuri noapte, în jurul orei 00.40, polițiști de la Rădăuți, aflați în serviciul de patrulare pe raza municipiului, au observat cum din parcarea stației peco „Lukoil”, s-a pus în mișcare un autoturism care prezenta avarii în partea din față.

Pentru verificarea avariilor existente și a documentelor eliberate în acest sens, s-a procedat la oprirea autovehiculului în cauză folosind semnalele luminoase și acustice ale autospecialei de poliție. Numai că șoferul nu a vrut să oprească, circulând pe str. Pictor Grigorescu pe direcția str. 1 Mai spre str. Putnei.

La un moment dat, individul a încercat să oprească autoturismul pe partea dreaptă, pe str. Pictor Grigorescu, în fața unui imobil, însă a intrat în coliziune cu un stâlp de susținere al rețelei electrice.

Șoferul autoturismului a coborât din autoturism și a început să alerge pentru a părăsi zona. S-a procedat la urmărirea pedestră a acestuia pe o distanță aproximativă de 300-400 metri. Individul a fost reținut pe str. Hanului, imobilizat și încătușat, asupra sa fiind găsite un telefon mobil și o cheie de autoturism.

În mașină se mai afla o persoană de sex masculin, pasager în partea față dreapta, care a fugit fără a fi identificată.

Conducătorul autoturismului a fost condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde a fost identificat în persoana unui tânăr de 29 ani, din comuna Horodnic de Sus. Întrucât el mirosea a alcool, s-a încercat testarea lui cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat.

Conform verificărilor din bazele de date specifice, tânărul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.
Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți unde, în prezența medicului de gardă, a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Șoferul fugar a fost sancționat cu amendă de 500 lei, întrucât nu deținea declarație care să explice prezența s-a pe drumul public după ora 22.00.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 ore, urmând a acesta să fie prezentat instanței.

S-a întocmit în acest caz dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.