sursa foto:editia.ro

Individ reținut de polițiști după ce a pus foc într-o gospodărie din Șcheia. Piromanul a turnat benzină însă nu a reușit să incendieze toată anexa gospodărească.

Polițiștii au demarat cercetări după ce un bărbat din Mihoveni, comuna Șcheia, i-a sesizat că o persoană necunoscută a pus foc în gospodăria sa, la anexă,

A fost identificat un suspect, un localnic de 25 de ani, urmărit penal pentru săvârşirea tentativei la infracțiunea de „distrugere”.

Acesta s-a deplasat seara, pe întuneric, prin grădina locuinței persoanei vătămate, având asupra sa un pet din plastic care conținea un lichid, cu miros asemănător celui de benzină, cu ajutorul căruia a incendiat oblonul din lemn, montat în partea exterioară la șură, provocând distrugerea acestuia pe o suprafață de cca. 25×10 cm.

Incendiul s-a stins, probabil ca urmare a modului deficitar de punere în practică a acțiunii criminale, însă acțiunea putea conduce la consecințe deosebit de grave în situația în care incendiul s-ar fi extins la întreaga clădire, raportat la faptul că în interior erau depozitate materiale de construcție din lemn, partea superioară a șurei era construită din lemn, în pod fiind depozitată vegetație uscată ( furaje pentru animale).

Suspectul a fost audiat în prezența unui avocat din oficiu, ocazie cu care a recunoscut comiterea faptei, iar prin ordonanța din 25.02.2021, s-a dispus reținerea lui pe o durată de 24 ore, acesta fiind escortat și depus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here