Caz șocant, la Gura Humorului, unde un bărbat s-a legat de mâini și de picioare și s-a aruncat în râul Moldova. Mai multe echipaje de polițiști, pompieri și jandarmi l-au căutat pe bărbat, dar căutările au fost sistate din cauza întunericului, ele fiind reluate luni dimineață.

UPDATE:
Luni dimineață s-au constituit echipe mixte compuse din șase poliţiști, patru jandarmi şi doi lucrători IGSU, care au scotocit ambele maluri ale răului Moldova, în aval de puntea suspendată din Parcul Ariniş, ocazie cu care, la ora 11.00, a fost identificat în albia râului, trupul neînsuflețit al bărbatului.
Cadavrul se afla în mijlocul albiei, pe un grind de pietriş, la aproximativ 1-15,5 Km de locul în care acesta a intrat cu o zi înainte, în rău, cu intenţia de a se sinucide.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj de la IGSU Gura Humorului- echipă SMURD, care l-a scos din râu şi a declarat decesul acestuia.

Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată prin SNAU 112, duminică seara, de către o localnică cu privire la faptul că soţul său în vârstă de 28 ani, din aceeași localitate, s-a legat singur de mâini şi de picioare, după care s-a aruncat în râul Moldova, în aval de podul suspendat din Parcul Ariniş Gura Humorului, cu intenţia de a se sinucide.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că, cei doi sunt căsătoriți din luna august 2019 şi locuiesc împreună la domiciliul părinţilor soţului, amândoi suferind de afecţiuni psihice.

Bărbatul  suferă de schizofrenie, iar soţia sa a fost diagnosticată cu epilepsie, ambii fiind sub tratament medical.

În ultimele luni, cei doi soţi au avut trei tentative de suicid, doar intervenţia familiei făcând ca gestul lor să nu fie dus la îndeplinire, cu circa o lună în urmă fiind şi internaţi din acest motiv, la Spitalul de Psihiatrie C-lung Moldovenesc, unde au rămas sub tratament timp de o săptămână.

Duminică după-amiază, orelor 15.30-16.00, cei doi soţi au plecat să se plimbe în Parcul Ariniş Gura Humorului, dar la plecare, bărbatul a luat asupra sa mai multe pliculeţe cu un medicament folosit în tratarea epilepsiei.

În timp ce treceau puntea suspendată de peste râul Moldova, acesta a înghiţit medicamentul din pliculeţe, după care a schimbat brusc direcţia de mers şi a luat-o prin pădure, spre marginea albiei râului. Deşi soţia sa l-a întrebat de ce face acest lucru, el a refuzat să răspundă, dar ajuns pe malul râului Moldova, în aval de puntea suspendată, la aproximativ 500-700 m de aceasta, și-a legat cu un şiret de încălţăminte, o mână şi un picior şi a intrat în apă, spunându-i soţiei că doreşte să se sinucidă. Aceasta a încercat să-l împiedice, l-a tras afară din râu, dar el şi-a continuat intenţia suicidală şi şi-a introdus capul în apă, îndreptându-se spre partea de râu mai adâncă şi mai repede.

Soţia sa l-a pierdut la un moment dat din vedere, dar crezând că acesta a reuşit să iasă din apă, pe celălalt mal, s-a dus acasă să-l caute.

În momentul în care a realizat că bărbatul nu s-a mai întors la domiciliu, şi-a luat telefonul ce-l lăsase acasă la încărcat şi a apelat SNUAU 112, pentru a sesiza cele întâmplate.

După sesizare, s-au constituit echipe mixte de căutare, compuse din lucrători de poliţie, jandarmi şi pompieri, care au răscolit ambele maluri ale râului Moldova, dar nu s-a reuşit identificarea celui în cauză.

La lăsarea întunericului, activităţile de căutare au fost sistate, urmând a fi continuate a doua zi, la lumina zilei.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here