Astăzi s-a semnat contractul pentru Autostrada A7. Gheorghe Flutur, președintele Consiliului JUdețean Suceava – ” Este o zi istorică pentru județul Suceava”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că luni a fost semnat contractul pentru viitoare Autostradă A7, Siret-Suceava-Pașcani-București. El a subliniat că este o zi istorică pentru județul Suceava.

„Când am văzut semnate contractele acestea, eu ca om al Sucevei și al Bucovinei simt că un vis al vieții mele prinde contur. Este vorba despre trecerea de la „metrul de autostradă” la 101 km de autostradă, care astăzi s-au parafat pe teritoriul județului nostru, până la Pașcani. Acest lucru dă o altă perspectivă de dezvoltare a întregii zone a Bucovinei, pornind de la Siret. Orice primar, orice om care dorește în viitor să se gândească ce-l așteaptă, trebuie să fie mai optimist și să spere că această legătură între Suceava și capitala României, în următorii ani, este posibilă pe un drum modern, să faci patru, cinci ore până la București. Asta înseamnă dezvoltare economică, întoarcerea tinerilor care să lucreze acasă, turism, punerea în valoare a acestei frumoase zone, unde este „Ierusalimul Neamului Românesc”- Putna. 101 km. Sunt convins că după ce proiectanții se vor apuca de treabă ne vor invita să ne consultăm asupra variantelor de traseu. Mă bucur că ați ales să aveți un punct întărit în Suceava, considerați că îl aveți în mine și în primarii noștri, și că ne vom implica foarte, foarte tare, în rezolvarea acestei probleme”, a declarat Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene a amintit că în cursul zilei de duminică, la Bistrița Năsăud, premierul Ludovic Orban a anunțat Autostrada A14, care leagă Suceava de Vatra Dorei-Dej-Satu Mare-Petea.

” Acolo suntem foarte avansați cu Ministerul Transporturilor și cu Compania de Autostrăzi pentru a parafa contractele centurilor ocolitoare către administrația locală. Noi, Consiliul Județean și primăriile ne-am asumat responsabilitatea de a ne implica noi în construcția pe bani europeni a acestor centuri ocolitoare. Și dumneavoastră să legați aceste centuri ocolitoare între ele, în așa fel încât în următorii patru cinci ani Suceava să prindă contur cu două autostrăzi, A7 Nord-Sud, Siret-Suceava spre București și A14 Suceava – Vatra Dornei- Dej- Satu Mare. Asta înseamnă dezvoltare și optimism pentru cei care așteaptă un viitor mai bun în județul Suceava”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava.

Totodată, Flutur a declarat că intersecțiile autostrăzii A7 vor fi la Suceava, cu autostrada A14 Autostrada Nordului, la Pașcani cu A8, Iași – Târgu Neamț – Târgu Mureș, și la Bacău, cu A13 care să lege Bacău de Brașov.

„Astea sunt niște lucruri curajoase pentru zona Moldovei, zonă care din păcate în ultimii 30 a fost ocolită de dezvoltarea infrastructurii mari. Mă bucur încă o dată de acest lucru și vă mulțumesc din suflet. Eu personal mă suflec, îmi iau cizme de cauciuc și vreau să fiu pus la treabă pe acest tronson de autostradă”, a mai spus președintele CJ Suceava.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here