CJ Suceava a semnat acorduri de colaborare cu municipiul Chișinău și cu trei raioane din Republica Moldova. Evenimentul a avut loc chiar de hramul Sucevei, în Sala Unirii Bucovinei cu Țara – ridicată în curtea interioară a Palatului Administrativ (și inaugurată cu ocazia acestui eveniment).

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat joi acorduri de colaborare între județul Suceava și municipiul Chișinău, dar și cu raioanele Ștefan Vodă, Sîngerei și Rîșcani, din Republica Moldova.

„Într-o zi atât de importantă pentru municipiul Suceava avem onoarea ca în noua Sală a Unirii să deschidem un eveniment extrem de important, de aici din fosta capitală a Moldovei. Este vorba despre semnarea unor parteneriate de colaborare cu frații noștri de peste Prut, din Republica Moldova. Sunt onorat să semnez aceste parteneriate”, a spus Gheorghe Flutur în deschiderea evenimentului.

Au fost prezenți din partea partenerilor moldoveni: primarul general al municipiului Chișinău – Ion Ceban și președinții Consiliilor Regionale din Rîșcani-Vasile Secrieru, Ștefan Vodă – Vasile Maxim și Sîngerei – Grigore Corcodel.

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, a transmis că acest parteneriat are un potențial foarte mare în mai multe domenii precum: cultură, mediu, urbanism, turism, educație și sănătate. „Ne punem speranțe foarte mari în partea practică a acestei înțelegeri. Acest potențial uriaș trebuie valorificat”, a declarat Ion Ceban.

La rândul său, Gheorghe Flutur a spus că trebuie să se constituie grupe tehnice de lucru pentru promovarea în comun a proiectelor din diverse domenii, precum cel economic – precum parcurile industriale pe care județul Suceava vrea să le dezvolte.

Președintele cJ Suceava a mențonat că este foarte importată și o coloborare între cele douuă părți și în domeniul turismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.