Mii de pelerini din toată țara au venit să se închine de Sânzâiene la moaștele Sf.Ioan cel Nou de la Suceava. Oamenii au venit aici pentru a se ruga în primul rând pentru sănătate și au mărturisit că așteaptă ajutor de la sfânt pentru ca epidemia de COVID să nu mai lovească Suceava.

Mii de oameni au participat vineri, în zi de Sânzâiene, la liturghia arhierească de la Mănăstirea Sf.Ioan cel Nou și au stat ore întregi la rând pentru a se închina la moaștele sfântului.

O parte dintre ei purtau măști de protecție și au fost momente în care organizatorii le-au împărțit măști pelerinilor, deși o parte dintre ei le-au refuzat politicos.

Căldura de afară și-a spus cuvântul și au fost intervenții ale celor de la SMURD în cazul unor persoane cu lipotimie. De altfel, organizatorii au împărțit pelerinilor și pahare cu apă pentru a se răcori.

Putem spune că a fost baie de mulțime la pelerinajul din acest an, în ciuda pandemiei și nu s-au ținut cont la un moment dat de măsurile de potecție, cum ar fi distanțarea fizică.

Mulți dintre credincioși au stat la umbră, sub copacii din curtea mănăstirii, pentru a se proteja de soarele dogoritor, însă era cald și acolo.

Pelerinii spuneau că pandemia nu i-a oprit să vină și să se închine la sfântul făcător de minuni, după o pauză de un an. Unii dintre ei, precum credincioși din Maramureș, vin an de an la Suceava de Sânzăiene.

Trebuie spus că anul acesta au fost importante forțe de ordine care au monitorizat pelerinajul: polițiști, jandarmi, polițiști locali dar și trupe antitero. De altfel, jandarmii au intervenit în unele cazuri, când pelerini nu au ținut cont de gardurile de protecție și au vrut să intre cât mai aproape de baldachinul cu racla cu sfintele moaște în ciuda faptului că alte persoane, chiar cu copii în brațe, așteptau la cozi ce ce întindeau pe sute de metri.

Oferta SAVCOM 24-30 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here