Scandal provocat de un șofer beat care a gonit 3 kilometri cu polițiștii pe urme. Este vorba despre un individ de 45 de ani, din Voitinel.

Duminică dimineață, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, au făcut semnal regulamentar de oprire unui autoturismu Ford Focus.

Conducătorul autoturismului nu a respectat semnalele de oprire efectuate de către polițiștii rutierii, astfel s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 3 kilometri, până în comuna Voitinel.

În fața unui imobil din sat Voitinel, șoferul a coborât din vehicul și a încercat să fugă în curtea casei, moment în care a fost oprit și legitimat de către agenții de poliție.

Întrucât conducătorul autoturismului a devenit recalcitrant, s-a procedat la încătușarea acestuia însă poliiștii nu au reuțit să îl testeze cu etilotestul.

Șoferul fugar a fost legitimat în persoana unui bărbat de 45 ani, din Voitinel, care a declarat verbal faptul că nu are permisul de conducere și actele autoturismului asupra sa.

Deoarece, acesta mirosea a alcool, polițiștii l-au dus la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

Individul a făcut scandal la spital. În curtea Spitalului Municipal Rădăuți s-a reușit testarea fugarului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. În final individul a fost de acord cu prelevarea a 2 probe biologice de sânge.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române, a rezultat faptul că acesta este posesor de permis de conducere, având dreptul de a conduce valabil.

Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru faptul că nu a respectata semnalele de oprire ale polițiștilor rutieri și pentru faptul că nu a avut asupra sa permisul de conducere și actele autoturismului dar și pentru că a provocat scandal în curtea și în interiorul Spitalului Municipal Rădăuți.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here