mascați poliție
foto arhivă

Puști de 16 ani reținut după ce a tras cu pistolul cu bile în plină stradă. Incidentul s-a petrecut la Hânțești.

Totul a pornit de la un scandal între adolescenți, însă un bătăuș de 16 ani a tras cu pistolul în plină stradă și a produs momente de panică.

Un tânăr de 17 ani a fost sunat de fratele lui mai mic, care i-a cerut ajutor în urma unui conflict cu băiatul de 16 ani. Fratele mai mare a venit cu o mașină – condusă de un prieten și l-a recuperat pe băiatul agresat.

În timp ce mergeau cu mașina, băiatul agresat l-a observat pe agresor, care se deplasa pe jos, pe drumul public, moment în care i-a spus șoferului să oprească mașina. Fratele mai mare a deschis portiera și l-a întrebat pe puștiul de 16 ani ce probleme are cu fratele său și de ce l-a agresat.

În acel moment, puștiul de 16 ani a scos de la brâu un pistol neletal, cu bile metalice și a executat un foc în aer pentru a-l intimida pe cel care l-a luat la întrebări.

Fratele de 17 ani a sunat la 112 și a cerut ajutorul polițiștilor.

Pistolarul a fost identificat în apropiere de domiciliu de către polițiștii de la Adâncata. El a predat pistolul cu bile, în încărcătorul căruia erau 12 bile, și a fost condus la sediu pentru continuarea cercetărilor.

În urma verificării suspectului s-a constatat că el nu este autorizat să dețină, să poarte sau să folosească arme pe teritoriul României.

În urma cercetărilor s-a dispus continuarea urmăririi penale împotriva pistolarului de 16 ani pentru săvârșirea infracțiunilor de „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor” și „uzul de armă fără drept” și s-a dispus luarea măsurii preventive a reținerii lui pentru o perioadă de 24 de ore.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii S.A.E.S.P. sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava urmând a se dispune procedural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.