Se pregătesc la Suceava secțiile de votare și se iau măsuri speciale pentru prevenirea COVID-19.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat miercuri că a solicitat directorilor de școli să permită de joi după amiază începerea amenajării secțiilor de votare, pentru că este nevoie de timp. Se vor stabili circuite speciale, vor fi amenajate  săli de așteptare și alegătorii vor avea la dispoziție automate cu dezinfectanți.

Măsuri speciale vor fi luate și după alegerile locale, când se va face dezinfecția sălilor din unitățile școlare (luni și marți cursurile fiind suspendate) astfel încât de miercuri elevii să poată veni la școală. Toate aceste cheltuieli vor fi decontate de Guvern, a explicat edilul, care a precizat că va putea fi pontat și personalul auxiliar al școlilor  dacă va fi necesar personal suplimentar pentru pregătirea secțiilor de votare din municipiul Suceava. 

Ion Lungu a recunoscut că este o provocare organizarea acestor alegeri dar că se vor lua toate măsurile pentru a se prevenit infecția cu COVID-19.

Si alegătorii trebuie să respecte câteva măsuri: pot intra în secțiile de votare doar cu mască de protecție și se permite intrarea simultană a maximum 5 persoane.

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here