Gheorghe Flutur: „Se lucrează zi lumină la drumul Panaci-Bilbor”.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, că se lucrează intens la drumul Panaci-Bilbor. El e precizat că se lucrează la asfaltarea tronsonului de 6 kilometri și a subliniat că este pregătită finanțarea și documentația pentru asfaltarea ultimei porțiuni de 3,7 kilometri.

„Profităm de vremea bună din această perioadă și cu bucurie anunț că se lucrează zi lumină aici între Panaci și Bilbor pentru a se asfalta tronsonul care a mai rămas. Este o concentrare mare de forțe. Se lucrează la acest tronson de 6 kilometri, după care încep serpentinele pentru Pasul Bilbor. Ce trebuie să știe sucevenii este că în primul meu mandat am asfaltat pe bani europeni 22 de kilometri. În acest mandat asfaltăm șase kilometri și avem bani și pregătită documentația pentru ultimii 3,7 kilometri. Acest drum de peste 40 de kilometri de la Vatra Dornei iese undeva aproape de Toplița. Este o deschidere, o scurtătură cu avantaje excepționale pentru zona Dornelor pentru turism” a declarat  Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene a subliniat faptul că acest drum este foarte important pentru zonă, scurtând distanța dintre Vatra Dornei și București cu 100 kilometri.

„Dacă mă gândesc la distanța spre București de la Vatra Dornei, drumul va fi mai scurt cu 110 km. Mai important de atât este o zonă turistică cu un potențial uriaș care va fi pusă în valoare și mai bine. Este țara apelor minerale, este zona cu domeniul schiabil unde zăpada rămâne cea mai lungă perioadă din an, Masivul Munților Călimani, versantul Nordic, Parcul Național Călimani. Toată zona este mirifică. Un mare câștigă pentru județul Suceava pentru investitori, turiști dar și pentru cei care ne vor călca pragul în perioada următoare”, a mai spus Flutur.

Oferta SAVCOM 24-30 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here