Șofer arestat după ce a fost prins cu peste 12.400 de pachete de țigări ascunse, la Milișăuți. Este vorba despre un sucevean de 46 de ani. Țigările erau ascunse în locuri special amenajate.

Polițiștii de frontieră au oprit vineri, la primele ore ale dimineții, pentru un control în trafic, o autoutilitară care tracta o remorcă, ambele înmatriculate în România. Vehiculul a fost oprit la Milișăuți.

La volanul mijlocului de transport se afla cetățeanul român C.C., în vârstă de 46 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava, iar în urma unui control sumar s-au observat modificări la autoutilitară și remorcă.

Drept urmare s-a luat măsura conducerii soferului împreună cu autovehiculul în cauză la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma unui control amanunțit, s-a constatat că atât în podeaua dublă a autoutilitarei, cât și în cea a remorcii, sunt mai multe colete cu țigări, care în urma inventarieii s-a constatat că acestea conțin 12.460 pachete țigări de proveniență Duty-Free.

Țigările, în valoare de 170.700 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoutilitara și remorca în valoare de 21.000 lei, folosite în activitatea infracţională, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale și tragerea la răspundere a celor vinovați.

Șoferul a fost prezentat instanței de judecată din cadrul Judecătoriei Rădăuți, care a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți de arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 zile. Drept urmare, acesta a fost predat Centrului de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.

Oferta SAVCOM 14-20 Iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here